Trendnieuws

Drie planten voor meer gezelligheid in en rondom het huis!

Door corona zit jij, net als veel andere mensen, waarschijnlijk veel thuis. Het is dan belangrijk dat je je fijn voelt in je huis en het aanvoelt als een gezellige plek waar je veel tijd kunt doorbrengen. Je kunt zo’n fijne plek creëren door verschillende aanpassingen aan je huis. Je kunt bijvoorbeeld kaarsjes neerzetten voor een knus gevoel, wat meer kussentjes en dekentjes bij de bank leggen, een fijne thuiswerkplek maken… Maar wat ook goed werkt is planten kopen voor je huis! In deze blog geef ik jullie een aantal tips voor leuke en hippe planten die het in en rondom je huis veel gezelliger kunnen maken. Lees snel meer hieronder! 

Een statement plant 

Allereerst heb je vast wel eens gehoord van de term ‘statement piece’. Het is een term die vooral in de modewereld wordt gebruikt en inhoudt dat er een item is in je outfit die meer opvalt dan de rest. De blikvanger van je outfit. Maar dit kun je ook doen met planten voor je woning! Het is namelijk heel leuk om een plant te hebben in de woonkamer die gelijk je blik vangt als je binnenloopt. Een voorbeeld van een plant die hier heel geschikt voor is, is de Strelizia. Deze hippe plant met zijn prachtige bladeren is absoluut een mooie aanwinst voor in een hoek in je woonkamer. En wat ook leuk is; hij krijgt af en toe nieuwe bladeren en groeit dus ook nog! 

Klimplanten 

Daarnaast zijn klimplanten enorm leuk om de buiten én binnenruimte van je huis gezelliger te maken. Je kunt bijvoorbeeld een klimplant laten groeien over je balkonrand of balkonschutting. Of als je een tuin hebt natuurlijk over de schutting in de tuin of van het balkon helemaal naar beneden de tuin in. Je zult zien dat dit zelfs op grauwe dagen je tuin een levendig en groen gevoel geeft. Maar een klimop kopen voor binnen is ook zeker een goede optie. Klimop planten zijn leuk om in hangpotjes te hangen, zodat ze helemaal tot de grond kunnen groeien. Misschien als je van strak interieur houdt dat dit niet helemaal voor jou is, maar het geeft een heel gezellig gevoel in je huis! 

Een olijfboompje 

Tot slot hou ik ervan om mijn tuin of balkon ingericht te hebben alsof je je in Spanje of Italië bevindt. Ik wil namelijk graag in de zomer het gevoel hebben dat ik in mijn tuin of op mijn balkon ook een beetje op vakantie ben. En hoe kun je dit beter doen dan een olijfboompje op je balkon of in de tuin te zetten?! Het leuke aan een olijfboompje is dat zijn blad het hele door jaar groen blijft en niet verkleurt of uitvalt. Op die manier heb je het hele jaar door een mooie blikvanger voor in de tuin. En als je hem goed verzorgd, kan de olijfboom ook nog eens heel lang mee gaan. Maar dan moet je hem wel goed verzorgen en af en toe een beetje liefde geven!

Laat een antwoord achter