Blog

De tuin van de toekomst

De één heeft een tuintje van een paar vierkante meter, de ander heeft enorme uitgestrekte velden. Het verschil in grootte heeft vaak ook te maken met het verschil in doel van de grond. Voor de één is het recreatie en voor de ander is het werk. Maar of je nu een kleine of een grote tuin hebt, ik heb wat tips voor je. Lees je mee?

Onbezorgd ongedierte opruimen

De kans is groot dat je, zodra het weer wat opwarmt, last krijgt van ongedierte. Deze rakkers komen namelijk net zo snel op als onkruid en krijg je soms maar moeilijk weg. Nu is het heel makkelijk om overal gif op te spuiten maar dat is niet goed voor je planten en daar doe je het immers voor. Gelukkig zijn er verschillende natuurvriendelijke manieren om van ongedierte af te komen. Als je planten in bakken houdt, of zaagsel op de grond strooit, kunnen veel soorten ongedierte en vooral slakken al veel minder makkelijk bij je dierbare planten en bloemen komen.

Je bent nooit te oud om te leren

Heb je van de tuin en alles wat groeit je werk gemaakt, als bloemist of misschien als boer, bedenk je dan dat je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren. Dit helpt niet alleen je tuin, omdat er altijd nieuwe dingen worden ontdekt, het kan op die manier ook helpen met de groei van je bedrijf. Je gaat immers mee met de tijd en staat voor van alles open.

Maak het je makkelijk met werktuig

Heb je een groot stuk land, akkers zo ver het oog reikt? Dan heb je vast behoefte aan groot werktuig. Een machine die veel in de agrarische sector gebruikt wordt, is de kipper. Dit is een soort vrachtwagen met open bak die grote ladingen in één keer kan storten. Snel en eenvoudig. Kijk goed naar wat je nodig hebt op jouw land, verlies het contact niet maar pluk ook de vruchten van de techniek die nu beschikbaar is. Het kan het werk een stuk makkelijker maken. Kijk meteen naar waar een kipper te koop is.

Van klein naar groot

Veel mensen starten eerst met een kleine tuin en breiden steeds verder uit. Of dit nu gaat om een akker of een moestuintje. Ben je van plan je oogst te verkopen? Let er dan altijd op dat je dit voor een goede prijs doet. Hard werk mag immers beloond worden. vraag hulp van anderen om te zien hoe zij het doen als je nog in de beginfase staat.

Laat een antwoord achter