Blog

Allesbehalve een hondenleven

Een hondenleven klinkt natuurlijk helemaal niet leuk. Maar je kan het wel leuk maken voor je viervoeter. In deze tijd waarin we veel thuis zijn, verdient je maatje toch wel wat extra aandacht? In deze blog vertel ik je hoe je het leven van je hond naar een nieuw niveau tilt. En nee, daar hoef je niet je fulltimebaan voor op te zeggen. Lees je mee?

Genoeg wandelingen

Wist je dat een hond minstens een uur moet lopen per dag, en het liefst 2 uur? Dat uur, daar komen een hoop mensen en honden wel aan maar die ideale twee uur, dat gebeurt niet snel. En dat terwijl het heel gezond is voor je hond en ook voor jezelf. Half uurtje in de ochtend, uurtje in de middag en een halfuur in de avond en dan ben je er al. Daar wordt je viervoeter geheid gelukkiger van. Maar dat blokje om wordt natuurlijk ook saai, pak dan de auto en ga op zoek naar interessante wandelgebieden in de omgeving.

Een uitdaging die past

Verschillende honden hebben verschillende behoeften. Zo heb je werkhonden die graag uitgedaagd worden door mee te rennen met de fiets. Maar je hebt ook speurhonden die graag snoepjes zoeken of puzzels met snoepjes oplossen. Kijk online voor de leukste hondenspeeltjes en verwen je viervoeter met een mooi cadeau waar hij of zij door geprikkeld wordt.

Een heerlijke slaapplek

Iedereen slaapt het liefst op een goed matras. Dat is voor je hond niet anders. Check op tijd of het kussen van je hond nog genoeg vulling heeft, zo voorkom je dat hij of zij last krijgt van gewrichtsklachten. Zeker bij honden met een dunnere vacht of bij oudere honden speelt dit sneller op dan je misschien denkt. Een kussen is best iets om in te investeren, je trouwe maatje slaapt er toch meer op dan jij op je eigen matras slaapt.

De regelmatige check-up

Verwaarloos ook de bezoekjes aan de dierenarts niet. Door regelmatig voor inentingen en check-ups te gaan, ben je er snel bij als je diertje iets mankeert. Natuurlijk hoef je niet iedere maand langs de dierenarts, dat is ook niet te betalen. Maar een check ieder jaar of half jaar kan zeker geen kwaad. Want we weten allemaal: voorkomen is beter dan genezen. En je wilt toch niet dat je beestje met pijn rondloopt.

Honden zijn al snel tevreden, ze klagen ook nooit! Maar toch mag er best weleens iets extra’s voor hen gebeuren.

Laat een antwoord achter