Blog

Hoe blijf jij in beweging tijdens de corona?

Afgelopen dinsdag is het weer gezegd. De sportscholen mogen nog steeds niet open. Voor veel mensen is dit erg vervelend. Hun moment van tot rust komen, ontlading en gezond blijven. Dat gebeurde altijd in de sportschool. Dat moment 'eruit' hebben veel mensen nodig tijdens het thuis zitten. Of je nu aan het studeren of aan het werk bent. Je hebt het nodig. En de kans om dat te krijgen, is weer wat verder weg gezet. Erg jammer. Maar dat betekend niet dat we niet kunnen bewegen. Want ook thuis kan jij zorgen dat je fit blijft.

 

Fit blijven in tijden van corona en een lockdown

Het is lastig om jezelf aan te moedigen wanneer je thuis aan het sporten bent. Maar het is niet onmogelijk. Je hebt tegenwoordig ontzettend veel apps die je helpen met een workout in elkaar te zetten. Kom je bij de apps er niet aan uit, of wil je niet maandelijks betalen voor de app, dan heb je ook altijd nog de mogelijkheid om Social media, zoals Instagram, daar kom je genoeg workouts tegen die je gemakkelijk thuis kan doen. En dat ook nog zonder materiaal. Want dat heeft natuurlijk ook niet iedereen bij de hand. En om dat aan te schaffen, daar zitten mensen soms ook niet op te wachten. Nadelig wel wanneer sportscholen het niet aan je uitlenen. Maar helaas heb je dat niet altijd voor het zeggen. 

 

Heb je geen zin om je helemaal in het zweet te werken thuis? Dan kan je ook nog lekker jouw damesfiets of herenfiets uit de schuur pakken en rondjes gaan fietsen. En dan hoeft het geen tour de France te zijn. Al is het een ommetje van 20 minuutjes. Dat is ook altijd al goed. Dat heb je natuurlijk ook met wandelen. Het weer wordt beter dus het is ook makkelijker om nu een rondje te gaan wandelen. En een ommetje van 20 minuutjes, doet al veel voor je energie maar ook met je hoofd leeg maken. En wil je een stok achter de deur? Dan kan je altijd de gratis ommetjes app van de hersenstichting downloaden. Hier kan je dan ook vrienden voor uitnodigen en een 'competitie' aan gaan. Laat die punten maar binnenstromen met je ommetjes. En dan heb je ook gelijk die stok achter de deur. Ook wanneer je dit met vrienden gaat doen heb je ook meer motivatie omdat je het misschien alleen loopt maar niet alleen doet.

Laat een antwoord achter