Trendnieuws

Geef je tuin een hippe look voor in de zomer!

Heb je een mooie tuin (klein of groot) en wil je deze opnieuw inrichten en/of een make-over geven voor in de zomer? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen en genoeg inspiratie op te doen. Het is slim om vooraf je tuin op te maken of over de plattegrond erbij te pakken toen je jouw huis kocht. Hiermee kan je gemakkelijk bepaalde keuzes maken en je tuin zo indelen dat je optimaal kan gaan genieten van het lekkere weer in de zomer.

Ga voor iets unieks in je tuin

Ga voor een aandachtstrekker voor in je tuin. Een vijver of een mooi meubelstuk kunnen bijvoorbeeld echt in het oog springen en kan je tuin er direct beter uit laten zien. Voor een betegelde tuin kan je ook een mooie grote tuinbank kopen – deze ziet er comfortabel en aangenaam uit, of je nu in de voortuin zit of niet. Houten banken moeten om de paar jaar worden geverfd of geverfd, maar plastic banken kunnen ook heel mooi zijn en geen onderhoud vergen. Daarnaast is het altijd handig om een parasol te hebben om op een hete zomerdag lekker in de schaduw te kunnen zitten. Je kan ook kiezen voor een zweefparasol. Deze zorgt ervoor dat je een luxere uitstraling creëert in je tuin en geen last hebt van een voet op de plek waar je wil zitten.

Ga voor groen

In een open tuin plant je van nature planten. Ook in een tegeltuin zijn planten echter niet ondenkbaar. Als je heel weinig onderhoud wilt hebben, selecteer dan planten die niet al te snel groeien en mooi groen blijven. Op de volle grond kunt u ervoor kiezen om bodembedekkers of losse planten neer te zetten. In een betegelde tuin heb je (grote) bloembakken en bloempotten nodig. Deze kan je zo positioneren dat je tuin een erg luxe uitstraling krijgt.

Totale make-over

Wanneer je jouw tuin een volledige make-over wilt geven dan is het slim om te beginnen met het leeghalen en strippen van je tuin. Zorg ervoor dat je hele tuin leeg is en dat je de juiste spullen in huis hebt. Door vooraf alvast de juiste spullen in huis te hebben kan je sneller vooruit en duurt het minder lang voordat je tuin af is. Stel het begint te regenen dan wil je natuurlijk niet dat al het zand in je tuin wegspoelt. Wees dus goed voorbereid en haal de juiste spullen vooraf in huis!

Laat een antwoord achter