Blog

Gent leuke stad voor een weekendje weg kortbij 

België heeft op toeristisch vlak veel meer te bieden dan de Vlaamse kust en de Ardennen. Gent bijvoorbeeld is een van de aantrekkelijkste steden van van het land. De vroegere rijkdom is er nog overal duidelijk zichtbaar, vooral in het stadscentrum. Gent is vooral in trek bij de Nederlanders. Ze voelen er zich vooral aangetrokken door de vele cultuurhistorische gebouwen, musea en het sfeervolle uitgaansleven. Gent kent ook vele evenementen, met de Gentse Feesten als absolute blikvanger. Dit volksfeest is bekend tot in het buitenland en duurt maar liefst tien dagen. Maar Gent biedt zijn bezoekers zoveel meer dan deze jaarlijkse bijeenkomst.

Gent ontdekken met de fiets

De ideale manier om Gent te ontdekken is met een georganiseerde fietstocht. Met een ervaren gids leer je de stad en zijn vele bezienswaardigheden kennen.

De Sint-Baafskathedraal

Deze kathedraal maakt deel uit van het bisdom Gent en is een bezoek meer dan waard. De geschiedenis van de kerk gaat terug tot de 14e eeuw. In de toren hangen maar liefst zeven klokken met een gewicht van 5500 kilogram. Blikvangers in het kunstaanbod zijn hier ongetwijfeld de "Aanbidding van het mysterieuze Lam" van Jan van Eyck en het hoogaltaar uit 1700.

Gentse Musea

Gent telt vele musea die je best ontdekt met de drie​daagse museumpas. Die is verkrijgbaar in deelnemende musea, in de toeristeninformatiepunten, hotels, stads- en Lijnwinkels. Je kunt deze museumpas ook gebruiken op trams en bussen. Deelnemende musea zijn het SMAK Museum voor Schone Kunsten, Kunstmuseum Sint-Pietersabdij, De Wereld van Kina, Designmuseum Gent, MIAT, Het Huis van Alijn, Caermersklooster, Museum Dr.Gisland, Museum voor Wetenschapsgeschiedenis, Earls Castle, Sint-Baafskathedraal, Klokkentoren en STAM-Gent Stadsmuseum

Korenlei en Graslei

De Leie zorgt samen met andere binnenwateren voor een prachtig sfeervol Gents plaatje. Vanop het water meer je Gent vanuit een gans andere hoek kennen. Vooral de Graslei en de Korenlei aan het water zijn hier populair. Je vindt er heel wat waardevolle gebouwen, waarvan sommige dateren uit de middeleeuwen. Vanaf deze twee leien vertrekken verschillende toeristenboten. Vanop de gezellige terrassen aan de  Grasslei krijg je een mooi beeld van dit stukje Gent. De lokale bevolking en toeristen zitten ook graag op de rand van het water en de omliggende stenen. Zeker in de zomer is het er erg sfeervol.

Van alle markten thuis

Gent is van alle markten thuis. Elke vrijdag wordt de Vrijdagmarkt gehouden op een van de oudste pleinen van de stad. Een van de oudste markten van Gent is Oude Vismijn op de Piazza Saint-Ville. In 2010 is het verbouwd en heringericht als horecazaak. Een andere oude markt is het Grote Vleeshuis. Enkele jaren geleden werd hier groenten en fruit verkocht in plaats van vlees zoals in de middeleeuwen. Sinds de restauratie van de middeleeuwse markthal in de jaren negentig doet het gebouw dienst als promotiecentrum voor producten uit de regio Oost-Vlaanderen

Bruisend nachtleven

Gent kent ook een bruisend nachtleven? Vooral aan de Oude Beestenmarkt vind je vele clubs en discotheken met de meest uiteenlopende muziekgenres. In de Hot Club de Gand staat jazz centraal. De rosse buurt is gevestigd in het Zuidkwartier met De Pieter Vanderdonckdoorgang of het Glazen Straatje als belangrijkste aantrekkingspool.

Verslaving

Plan je een weekendje in Gent? Net zoals in iedere 'grootstad' wordt je ook hier in het centrum benaderd door dealers. Vooral een probleem wanneer je drugsverslaafd bent. Wil je van je verslaving definitief verlost raken? Dat doe je niet alleen, maar onder begeleiding van een diagnostisch centrum.

 

Laat een antwoord achter