Blog

Weekendje weg naar Vlieland? Dit zijn de 5 meest unieke activiteiten op het eiland!

Ga je een weekendje uitwaaien op waddeneiland Vlieland? Dan ga je natuurlijk heerlijk wandelen op de prachtige uitgestrekte zandstranden en bestaat er een grote kans dat ook het doen van een zeehondentocht op je to do lijstje staat. Maar het mooie eiland Vlieland heeft nog veel meer moois te bieden. Sterker nog, het is er mogelijk om een aantal unieke activiteiten te beleven die relatief onbekend zijn bij veel mensen. Ben jij benieuwd welke bijzondere dingen je hier allemaal kunt doen? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je over de vijf meest unieke activiteiten op Vlieland! 

Concerten bij kaarslicht

In de monumentale Nicolaaskerk worden sinds het jaar 1983 bijzondere concerten georganiseerd. In de sfeervolle kerk kun je met regelmaat topmusici uit zowel Nederland als het buitenland bewonderen. Het bijwonen van een concert in dit historische gebouw is een bijzondere ervaring die je een leven lang zal bijblijven.

Vlieland te paard verkennen

Waar veel mensen lekker gaan wandelen of fietsen op het eiland, zijn er maar weinig mensen die weten van de mogelijkheid om te paard het eiland te ontdekken. Bij Manege de Seeruyter op Vlieland kun je zowel als beginnend als ervaren ruiter in een kleine groep het eiland gaan verkennen, door de duinen, het bos of langs het strand. Ook voor kinderen zijn er mogelijkheden: er zijn pony’s beschikbaar voor de kleintjes. 

Een rondvaart over de Waddenzee met een echte klipper

Je hoeft tijdens je verblijf op Vlieland natuurlijk niet op het eiland te verblijven; je kunt ook een prachtige rondvaart over de Waddenzee maken met een echte originele klipper. Je kunt hier rustig uitkijken over de zee en genieten van de wind in je haren, maar je mag ook helpen met het hijsen van de zeilen en kunt zelfs aan het roer staan! 

Wim Hof workshop aan het strand

Wil je kennismaken met de Wim Hof Methode? Dat kan op Vlieland! Gedurende de zomer kun je deelnemen aan workshops van deze methode waarin je leert om te gaan met kou en de kracht van je adem leert kennen. Een erg leuke ervaring voor eenieder die nieuwsgierig is naar de methode van de Ice Man. 

In slaap vallen met het geruis van de golven

Op het eiland je kiezen voor een verblijf in veel van de verschillende Vlieland hotels. Een absolute aanrader is het WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier kun je midden in de Vlielandse duinen in slaap vallen met het geruis van de golven van de Waddenzee op de achtergrond.

Laat een antwoord achter