Trendnieuws

De klerentrends voor komende zomer

Met het warme weer in aantocht, is het tijd om de klerenkast om te draaien. Weg met de lange mouwen shirts en sweaters, en kom maar op met de zomerkleren! Maar wat zijn de trends eigenlijk? Net zoals vrijwel alles in de wereld, is ook de modewereld aangetast door de pandemie. Dit uit zich vooral in hoe comfortabel de stijlen zijn geworden. Er worden veel losse kledingstukken gezien en dan in rustige kleuren en printjes. Als respons op de steeds veranderende wereld.

Loszittende kleding

Geheid zal er meer losse kleding gezien worden. In het laatste jaar heeft vrijwel iedereen alleen maar thuis gezeten. Er was dus geen reden om elke dag jezelf in strakke kleding te hijsen. Er kon comfortabel worden gedaan met loszittende kleding en joggingbroeken. Dit gaat zeker ook gezien worden in de zomer. Het is niet meer nodig om strakke kleding aan te doen, maar er kan comfortabel gedaan worden, ook buitenshuis! Wil je dus een leuke jurk kopen? Dan zit je zeker op de goede plek. Ook grote maten rokken en broeken met losse pijpen zullen veel gezien worden. Dit is comfortabele kleding, maar zal ook nog eens lekker zijn voor de zomer omdat er in geademd kan worden.

Monochrome kleding

Zoals al eerder gezegd, zal het kleurenpalet niet erg fel zijn in de komende maanden. Het snel draaiende in ons leven uit zich in rustige kleuren en printjes. Hier en daar zullen er outfits voorbij komen die wat feller zijn, maar deze zullen zeker gecombineerd worden met rustige items. Met de kleuren wit, zwart, grijs, beige en bruin zul je altijd goed zitten.

Een beetje huid

Voor iedereen die het leuk vindt om wat huid te tonen, deze zomer is de perfecte tijd om dat te doen! De taille, bralettes en andere lingerie zijn allemaal delen van de trends van de komende paar maanden. Bralettes kunnen eigenlijk in alle vormen en patronen komen. Gecombineerd met een high- wasted broek of rok zal iedereen er goed uitzien! Een ontblootte middenrif zal ook voor veel mensen de goede weg om te gaan zijn. Voor iedereen die toch liever wel een bedekte buik heeft, zullen er genoeg kledingstukken te vinden zijn waarbij de zijkanten van de taille uit zijn gesneden. Nog steeds een beetje bloot, nog steeds op trend, maar toch wel iets meer bescheiden.

DIY

De laatste trend is een beetje DIY. Dit komt natuurlijk ook voort uit de pandemie, waarbij iedereen thuis zat en tijd had om nieuwe vaardigheden te leren. Tassen gemaakt van crochet of (zelf) gebreide shirts zullen veelal gezien worden. Het geeft ruimte voor detail en is erg leuk om zelf te maken!

Natuurlijk is het zeker niet nodig om trends op te volgen. Het belangrijkste van kleding is dat de drager zich er comfortabel en fijn in voelt, wat voor iedereen anders zal zijn. Deze lijst is voor iedereen die wat leuks wil dragen, maar misschien niet weet waar er begonnen kan worden. Een lijst vol met ideeën!

Laat een antwoord achter