Blog

Lekker koekje bij de thee?

Ben jij ook een echte snoepkont? Iemand die het lekker vindt om tijdens de thee te kunnen genieten van een lekker koekje, stukje cake of taart? Het kan best zijn dat er dan in jouw koekje of stukje taart duurzame palmolie in zit. Palm olie is namelijk een smaakloos product dat wordt gebruik om product beter smeerbaar of harder te maken.

In vele producten zitten palmolie. Ondanks dat je dat misschien niet verwacht of op de verpakking ziet staan, komt palmolie toch in veel producten voor. Ben je benieuwd naar de echte palm oil products? En de producten waarvan je het vaak niet zult verwachten? Lees dan verder.

Een lekkere verkoeling in de zomer

Vind je dat ook zo lekker verkoelend? In de zomer, in de hete warme zon, een lekker fris en koud ijsje te eten. Wanneer het lekker warm is, is verkoeling altijd lekker. Of dat nu een softijs is of juist een lekker waterijsje. In deze lekkere verkoeling zit ook duurzame palmolie. Bij de ingredienten achter op de verpakking kun je dit niet altijd vinden. Dat komt doordat er veel synoniemen zijn die voor de palmolie kunnen worden gebruikt. Hierdoor is het ook niet altijd terug te vinden of je te maken hebt met palm oil products

In de magnetron, opwarmen, en eten

Ben je iemand die vaak geen tijd heeft om ’s avonds vers te koken? En dan juist een uitvlucht vindt in de opwarmmaaltijden van de Jumbo of de Albert- Heijn? Ook in kant- en klare maaltijden zit vaak palmolie. Heb je bijvoorbeeld een dressing bij je salade? In de salade kan dan wel geen palmolie zitten, maar in je sladressing zit vaak weer wel palmolie. Hierdoor behoren ook de kant-en-klaar maaltijden tot de palm oil products.

Een goed begin is het halve werk

Wanneer je ’s ochtends altijd met een boterham lekker je dag begint, heb je weer meteen een product om toe te voegen aan de palm oil products lijst. In veel broodsoorten zitten namelijk ook palmolie. Hier kun je bij de ingrediënten echter niet een oliesoort vinden. Dit komt doordat de meeste palmolie in brood wordt opgeschreven als lactylaat. Zo behoort ook het brood tot palm oil products.

Toch maar duurzaam

Doordat er in veel producten palmolie zit, is de vraag naar palmolie ook enorm. Wanneer je te maken krijgt met duurzame palmolie weet je zeker dat er geen milieu of natuur wordt belast. Wanneer je niet met duurzame palmolie te maken krijgt, kun je er bijna vanuit gaan dat de niet duurzame palmolie die je gebruikt, gemaakt is op akkers die zijn ontstaan door ontbossing of een bosbrand. Als je te maken hebt met duurzame palmolie bescherm je niet alleen de natuur, maar ook de dieren en hun leefgebied.

Laat een antwoord achter